ΑΡΧΙΚΗ    ΝΕΑ-ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ    ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ    ΒΙΝΤΕΟ  ΘΕΑΤΡΟ
     BLOG   CONTACT   LINKS   PRESSKIT
Untitled Document
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

O Στάθης Δρογώσης στο ''Mtv Greece''

Ξεκινήσατε την καριέρα σας ως βασικό μέλος συγκροτήματος. Γιατί σας γοήτευσε στη πορεία η σόλο καριέρα;

Δε με γοήτευσε. Απλά οι συνθήκες έφεραν την διάλυση του συγκροτήματος. Και όλοι κάναμε τις επιλογές μας. Επέλεξα να συνεχίσω. Πια συνήθισα μόνος.

Οι περισσότεροι από τους τραγουδιστές που αντιπροσωπεύουν το ύφος τραγουδιού που κινείστε έκαναν επιτυχία μέσα από συγκροτήματα. Είναι δύσκολο να στεριώσουν οι μπάντες στην Ελλάδα;

Παλιά τις μπάντες τις διέλυε ο στρατός. Δυστυχώς από την χρυσή δεκαετία του 90 μόνο τα υπόγεια ρεύματα έχουν μείνει. Είναι δύσκολο να κρατήσει μια μπάντα διότι οι άνθρωποι αλλάζουν. Και είναι δύσκολο να είσαι πάντα «στρατιώτης» σε μια μπάντα. Κάποια στιγμή αρχίζουν οι τάσεις για ανεξαρτητοποίηση.

Ποια είναι τα μουσικά σας πρότυπα; Ποιους καλλιτέχνες θαυμάζετε;

Θαυμάζω τους καλλιτέχνες που συνεχώς εξελίσσονται. Που δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν. Που δεν επαναπαύονται στην επιτυχία τους. Από την Ελλάδα ο Θανάσσης Παπακωνσταντίνου είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Και από το εξωτερικό οι RADIOHEAD.

Γράφετε μουσική και τραγουδάτε. Αν σας ζητούσαν να επιλέξετε μεταξύ σύνθεσης και τραγουδιού τι θα επιλέγατε και γιατί;

Την σύνθεση. Είμαι μουσικός. Γράφω μουσική και δε με νοιάζει το τι λένε για τη φωνή μου. Σε κάποιους αρέσει αλλά θέλω να με θυμούνται για τα τραγούδια μου κι όχι για την φωνή μου.

Υπάρχουν φρέσκες ιδέες και μεγάλα αναπτυσσόμενα ταλέντα στις μέρες μας;

Ναι υπάρχουν. Λέγονται ΔΡΑΜΑΜΙΝΗ. Σημειώστε το όνομα. Θα σας απασχολήσει σε λίγο καιρό.

Τι δυσκολίες αντιμετωπίζει ένας νέος που θέλει να ασχοληθεί με τη μουσική; Εσείς αντιμετωπίσατε παρόμοιες δυσκολίες στην αρχή της καριέρας σας;

Στην Ελλάδα είναι δύσκολο να είσαι νέος, Σου την πέφτουν από παντού. Και στη μουσική το ίδιο. Εγώ υπήρξα τυχερός. Στην αρχή. Μετά αντιμετώπισα δυσκολίες. Αλλά είμαι πεισματάρης και με δυνατό στομάχι. Συμβουλές δεν μπορώ να δώσω. Αλλά νομίζω ότι αν κάποιος αξίζει δε θα χαθεί αρκεί να δουλέψει σκληρά και να μην είναι αυτοκαταστροφικός.

Πόσο βοηθάει το ίντερνετ τους νέους τραγουδιστές; Εάν δεν κάνω λάθος είστε φανατικός του myspace και του facebook…

Αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τον κόσμο μας. Αυτό μας δίνει το νετ. Δεν είμαι φανατικός. Απλά ενημερώνω τον κόσμο μου για τη δουλειά μου.
 
O καινούριος σας δίσκος κυκλοφόρησε πρώτα στο ίντερνετ και μάλιστα δωρεάν πριν γίνει η διανομή στα δισκοπωλεία. Μιλήστε μου για αυτό. Πώς προέκυψε η ιδέα.  Δεν ήταν ένα μεγάλο ρίσκο αυτή η κίνηση;
 
Οι μεγάλες εταιρείες με θεωρούν αντιεμπορικό και οι μικρές ανεξάρτητες με βρίσκουν «έντεχνο» και όχι αρκετά εναλλακτικό. Οπότε ήταν μονόδρομος να φτιάξω τη δική μου και να μην τους έχω ανάγκη. Δίνω τον δίσκο μου δωρεάν λοιπόν στο www.antelmamusic.com.

Και δίνω την επιλογή στον κόσμο  να βάλει όσα χρήματα θέλει με πιστωτική, paysafe, paypal κτλ. Αυτό είναι το μέλλον και θα έρθουν κι άλλοι καλλιτέχνες στην Αντέλμα. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια από την πρώτη στιγμή.

Δηλώσατε ότι είναι ο πιο ώριμος σας δίσκος. Πως φαίνεται αυτό; Ποια στοιχεία του το διαφοροποιούν από τους υπόλοιπους;

Τα τραγούδια του δίσκου είναι όλα καινούρια. Έκλεισα τους λογαριασμούς μου με το παρελθόν. Οι στίχοι  είναι πιο δουλεμένοι και η μουσική μου διαφορετική. Η ενορχήστρωση είναι σύγχρονη (από τους ΔΡΑΜΑΜΙΝΗ Γιάννη και Χάρη Μιχαηλίδη). Και δεν δέχτηκα καμιά πίεση από κανέναν διότι ήξερα ότι ο δίσκος θα βγει στη δική μου εταιρεία.

Ζείτε "Όμορφη ζωή";
Ναι. Έχω ανθρώπους δίπλα μου που με αγαπάνε και τους αγαπώ.

Τι σας χαλάει και τι σας φτιάχνει στη πόλη σας;

Την αγαπώ την Αθήνα. Της έχω γράψει και τραγούδι. Μου αρέσει η ζεστασιά κάποιων ανθρώπων της και το χαοτικό κέντρο της. Με χαλάει ο ρατσισμός που δείχνει σιγά σιγά και η σκληρότητα των αρχών της (αστυνομία και δήμος).

Έχετε ελεύθερο χρόνο; Πως σας αρέσει να διασκεδάζετε;

Δεν έχω πια πολύ ελεύθερο χρόνο. Αλλά ξεκουράζομαι μέσα στη μουσική. Με διασκεδάζει η εκπομπή που κάνω κάθε Τρίτη  12-2 τα μεσάνυχτα στο www.mindradio.gr η οποία λέγεται κι αυτή ΑΝΤΕΛΜΑ.
Κάποια καλή ταινία ίσως...Δεν πίνω δεν καπνίζω οπότε τα μπαρ δεν είναι αγαπημένος μου προορισμός...

Έχετε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου. Ποια συνεργασία σας ξεχωρίζετε και γιατί;

Ήμουν τυχερός. Από όλους κάτι έμαθα. Με τον Μανώλη Φάμελλο είμαστε πια φίλοι. Με το Νίκο Πορτοκάλογλου πέρασα έναν έντονο συνοικιακό χρόνο και έμαθα πολλά. Θα αδικήσω κάποιον αν δε τους αναφέρω όλους. Ο Νίκος ο Ζιώγαλας είναι εκπληκτικός άνθρωπος και ο Γιώργος Δημητριάδης φοβερός τραγουδιστής και καλλιτέχνης. Κι ο Κώστας ο Λειβαδάς επίσης. Τους ευχαριστώ όλους κι αυτούς που δεν ανέφερα...

Ποιο είναι το πιο έντονο περιστατικό από ζωντανή εμφάνιση που να έχει αποτυπωθεί στη μνήμη σας;

Το GAGARIN πέρυσι όπου έδωσα την πρώτη μου μεγάλη συναυλία. Ήμουν στα καμαρίνια και δεν είχα καταλάβει πόσος κόσμος είχε έρθει. Κοιτάζω από την κουρτίνα και μου κόβονται τα πόδια. Μετά όλα είναι σαν ένα όνειρο...

Μιλήστε μου για τις ζωντανές σας εμφανίσεις. Που μπορεί κάποιος να σας παρακολουθήσει;

Κάθε Κυριακή είμαι στο στον ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ για λίγες εμφανίσεις και επίσης περιοδεύω στην Ελλάδα με το σχήμα μου.

Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα

ΑΡΧΙΚΗ   ΝΕΑ-ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ   ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ   ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ   ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ   ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ   ΒΙΝΤΕΟ  ΘΕΑΤΡΟ
  BLOG   CONTACT   LINKS   PRESSKIT

 

Design: Dramamini | Hosting & Development: Strategic Internet Solutions